The Excessively Hastening Blubber - All You Need Is An Alteregox And A Dream.

Klassresa

Sista året är ett äventyr
Nu har jag precis påbörjat mitt sista år på humanistiska linjen på gymnasiet. Det känns både skönt och lite tragiskt att sluta skolan till nästa sommar, jag har trivts väldigt bra på gymnasiet faktist. Min klass har varit som en stor familj och alla lärare har varit väldigt delaktiga i våra studier och trivsel på skola. Men nu börjar dessa åren lida mot sitt slut. Vi har precis fått se kursplanen för året och det kommer att vara väldigt lugnt och skönt för oss, inte så mycket att göra alls förutom gymnasiearbetet och UF-företagen. 

Varje år så anordnar skolan olika resor för treorna som ett avsked innan studenten. Jag vet att som har anordnat olika safariresor, andra resor till Afrika och ett år åkte treorna till Indien. Men resmålet hålls alltid hemligt fram till sista stund. Man får ett kuvert med lite information om resan, till exempel hur länge man ska vara borta (en till två veckor), vad det förväntas vara för väder och hur många kilo man får ta med på flyget. Mer än så får man inte veta förens man står redo på flygplatsen. Jag tycker att den här traditionen är så rolig! Hade jag startat en egen skola hade jag direkt kopierat detta, speciellt om det fanns en humanistisk linje. En sån här resa är både otroligt lärorik och rolig, det känns ju mer motiverande att ha en resa att se fram emot än en "treornas middag". 

Nyfikna elever
Varje år försöker eleverna så klart få reda på vilket land det är man ska åka till, men under skolans 12 år är det inte en enda årskurs som har lyckats med detta vilket är helt sjukt när man tänker på alla olika försök som gjorts. I år är det dock ingen som har försökt få reda på vart vi ska, jag tror att alla egentligen längtar till själva överraskningsmomentet, så varför förstöra det.